حدیث روز
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله: کسی‌که قائم از فرزندان مرا انکار کند، پس همانا مرا انکار کرده است - مصدر کتاب منتخب الاثر تألیف آیت الله العظمی صافی قدس سره

شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Saturday, 3 May , 2025 ساعت ×
احکام خسارت حمل و نقل کالا
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
پاسخ به سوالات شرعی در موضوع «احکام خسارت حمل و نقل کالا» مطابق فتاوای حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
پ
پ

احکام خسارت حمل و نقل کالا

سوال: کامیون حامل کالای تجارتی از تهران به مقصد دزفول در حرکت بود که در نزدیکی شهر خرم آباد هنگام شب و در ساعتی که باران می آمده، مُورد دستبرد سارقین قرار گرفته و چند کارتن لوازم بهداشتی به مبلغ 78 هزار تومان به سرقت رفته است و گیرنده مدعی دریافت خسارت می باشد. تقاضا دارد اولاً بفرمایید چه کسی مسئول خسارات وارده می باشد و ثانیاً آیا شما اجازه می دهید بابت رد مظالم وجهی پرداخت شود؟ (که هم صاحب کالا زیاد ضرر نکند و هم کمکی به راننده می شود).

جواب: در مورد سؤال چنانچه راننده در حفظ کالای تجارتی تقصیر نکرده باشد ضامن کالای مسروقه نیست و اما نسبت به پرداخت مظالم به راننده چنانچه تقصیرش در حفظ به طور شرعی ثابت شود و فقیر شرعی باشد و سید هم نباشد مجازید. والله العالم.

 

سوال: تاجر قمی از تاجر تهرانـی جنسـی می ‎خرد و به فروشـنده می گویـد که جنس را بارنامه نموده برایم بفرستید. اگر در این فرض جنس تلف شود تلف از بایع است یا از مشتری؟

جواب: در مورد سؤال چنانچه خریدار جنس را از فروشنده تحویل گرفته و سپس به فروشنده دستور داده که جنس را برای او بفرستد و فروشنده هم در بارنامه و ارسال کردن جنس سهل انگاری نکرده فروشنده ضامن نیست. و اگر خرید به شرط تحویل در قم بوده، تلف بر عهده فروشنده است. والله العالم.

نوشته های مشابه

سرقفلى و حق کسب
1 سال قبل
وثیقه
1 سال قبل
رهن و اجاره
1 سال قبل
اجاره طلا
1 سال قبل

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وبسایت منتشر خواهد شد.